Info Actual

Anul 2017 a adus un nou șef în cadrul Ministerului Agriculturii

10 ianuarie 2017

La doar 3 zile de la inceperea noului an, odata cu instalarea noului Guvern, Romania are un nou ministru al Agriculturii. Petre Daea, membru al Partidului Social Democrat, a fost numit noul ministru al Agriculturii.

Cu o bogata experienta politica, noul sef al Agriculturii, este de profesie inginer agronom, absolvent al Facultatii de Agronomie Timisoara in anul 1973 si doctor in agronomie.

De-a lungul timpului, Daea a ocupat diverse functii in Ministerul Agriculturii, printre care amintim: Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor in anul 2001, Ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale in perioada 2002-2004.

Imediat dupa numirea sa, noul ministru a prezentat o serie de obiective pentru agricultura din cadrul programului de guvernare printre care: acordarea la timp a subventiilor in agricultura, reabilitarea a doua milioane de hectare, refacearea sistemului de irigatii in mai multe etape, dezvoltarea unui sistem antigrindina si de crestere a precipitatiilor, stimularea productiei vegetale, zootehnice si a acvaculturii printr-un sistem de credite garantat de stat, sprijin pentru angajarea tinerilor in agricultura si industria alimentara etc.

Sursa: Agerpres si Agro Romania